Kig ind i fremtiden med Condition Monitoring

Det er svært at spå. Især om fremtiden. Men med Condition Monitoring er det muligt at forudsige, hvornår en roterende maskine har behov for vedligeholdelse eller reparation.

Techvia har igennem en årrække beskæftiget sig med den voksende efterspørgsel indenfor maskinovervågning også kaldet Condition Monitoring.

Vi tager udgangspunkt i de bedste produkter fra anerkendte leverandører, så som GE Bently Nevada & Allen Bradley. Hertil har vi udviklet en række software baserede funktionsblokke som gør det muligt at integrere Condition Monitoring med kontrolsystemer.

Systemet giver mulighed for at lave “realtime” beskyttelse af roterende maskiner med brugerbestemte grænser for “Warning” og “Shutdown”. Al måledata logges enten til en database eller lokalt på arbejdsstationen.

Predictive Maintenance sikrer produktionen

Condition Monitoring er den mest pålidelige metode til at afdække dit anlægs tilstand ift. predictive maintenance. Målinger viser eventuelle lejeskader, hvorvidt motoren er fastspændt, om smøringen er tilstrækkelig og om komponenten er i balance.

Ved at overvåge specifikke parametre, såsom vibrationer og temperaturer, er det muligt med Condition Monitoring at identificere skader på et meget tidligt stadie og derved planlægge vedligeholdelse (predictive maintenance), inden skaden udvikler sig til et kritisk maskinhavari.

Med Condition Monitoring minimerer du dermed risikoen for utilsigtede produktionsstop og højner både person- og maskinsikkerhed.

Kontakt os